12 maj 2018

De fick pris för bästa service - Lokala handelns dag

De fick pris för bästa service

VÄSTERVIK Lokala handelns dag firades med sång, hästar och ansiktsmålning. Två priser delades ut till de som utmärkt sig lite extra inom service.

Under lördagen uppmärksammades den lokala handeln i Västervik. Två priser delades ut. "Årets serviceföretag" gick till Susanne Clintholt och hennes butik Mantica. Motiveringen löd "Susanne på Mantica är alltid glad och hjälpsam. Tillför verkligen något till Västerviks handel. Är så kul att det funkar med lite mindre affärer och inte bara stora kedjor."

– Det känns hur bra som helst. Motiveringen var ju fantastisk, säger Susanne Clintholt när hon tar emot priset.

"Årets serviceperson" gick till Frida Olsson som arbetar på Busfrö. Enligt motiveringen gör Frida att kunderna känner sig viktiga och speciella.

Per Malmborg, vissångare från Västervik, sjöng och spelade från rådhustrappan. Invid hade ansiktsmålare Helene Henriksson från Face to fäjsis bullat upp med mängder av ansiktsfärg. Barn kom i en strid ström för att få något motiv målat i ansiktet. På plats var även Dacke, en 27 år gammal shetlandsponny, och hans skötare Ida Klasson. Dacke verkade nöjd och tillfreds med att gå ett 50-tal meter fram och tillbaka på Rådhusgatan med små barn på ryggen.

– Det är så härligt att göra sådana här dagar. Det behöver inte vara så mycket och stort egentligen. Syftet är att lyfta den lokala handeln och att butikerna får lysa. Handal lokalt så går staden bättre, säger Tobias Ahlstedt på Västervik Framåt.

Lokala handelns dag är ett samarbete mellan Västerviks Citysamverkan och Mediehuset VT.
Kristina Westring

Inga kommentarer: